Lämpökamerakuvaus


Lämpökuvauksissa käytämme kiinteistökuvauksiin tarkoitettua            Flir E 75 kameraa, jonka resoluutio on 320x240. Kameraa voidaan käyttää laadunvalvontakuvaukseen, kun sisä- ja ulkolämpötilan välinen ero on vain 10°C.


Lämpökamerakuvauksen tarkoituksena on selvittää rakennuksen ulkovaipan lämpötekninen kunto, lämmöneristyskerroksen toimivuus ja rakenteellinen tiiviys (ilmanpitävyys).

Lämpökameran avulla voidaan samalla selvittää myös muita rakennuksen ja rakenteiden toimivuuteen sekä olosuhteisiin ja asumisviihtyvyyteen liittyviä tekijöitä, kuten ilman virtausreittejä, rakenteiden fysikaalista toimintaa, tietyin edellytyksin kosteusvaurioita ja LVIS-laitteiden toimintaa.

Lämpökuvaus suoritetaan Ratu 1213-Sohjekortin ja RT 14-10850 ohjetiedoston mukaan. 

Yksivaiheinen, lämpökuvaus suoritetaan normaalissa käyttötilanteessa.

Kaksivaiheinen, ensimmäinen lämpökuvaus suoritetaan ilmanvaihto pysäytettynä ja

toinen lämpökuvaus suoritetaan mahdollisimman  suuressa alipaineessa.

Taso 1. Rakennuksen ulkoseinien lämpökuvaus sisä- ja ulkopuolelta lämpökuvaustulosteineen ilman laajempaa kirjallista lausuntoa.

Taso 2. Koko rakennuksen lämpöteknisen toiminnan tarkastus ja kirjallinen raportti.

Taso 3. Laaja lämpöteknisen toimivuuden selvittäminen, tarkasteltuna sisäilmaolosuhteiden ja kosteusvaurioiden näkökulmasta sisältäen myös muita tarvittavia mittauksia.

 

Lämpökuvauksella voidaan myös esim. selvittää lattialämmityskaapeleiden/-putkistojen sijainnit ja toimivuus, lämmityspatterien toiminta, putkistotukoksia,  jne.

 

Lämpökuvaus sopii hyvin laaduntarkastukseen, esim. uuden rakennuksen eristysten/tiiveyden tarkastus ennen pinnoituksia, ikkuna ja ovi asennustentarkastus,  jne.

 

Mahdollisuus kotitalousvähennykseen tietyin edellytyksin.


KYSY TARJOUSTA LÄMPÖKUVAUKSISTA!